Pe parcursul sarcinii  organismul suferă unele trasformări ce sunt însoțite de senzații neplăcute și disconfort general, datorate schimbării centrului de greutate pe măsură ce sarcina evoluează și burtica se evidențiază din ce în ce mai mult.

Cu ajutorul exercițiilor de gimnastică prenatală, îmbunătățim circulația sângelui astfel încât bebelușul să primească cât mai multe substanțe nutritive și oxigen, iar toxinele să fie mai ușor eliminate.

Ora de gimnastică cuprinde  cardio, exerciții pe mingea de gimnastică, exerciții cu greutăți, exercitii pe saltea și exerciții pentru zona perineului.

Toate acestea previn și combat "efectele" neplăcute ale transformărilor specifice sarcinii cum ar fi:

  • durerile lombare (de mijloc) sunt eliminate prin formarea autocontrolului asupra aliniamentului corpului și posturii;
  • creșterea mobilității articulare (în special articulațiile coxo-femurale și cele ale bazinului) prin exerciții cu mingi de gimnastică;
  • prevenirea apariției edemelor (umflarea mâinilor și a picioarelor) prin exerciții speciale;
  • prevenirea apariției platfusului;
  • controlul greutății corporale în vederea menținerii ei la valori adecvate lunilor de sarcină;
  • realizarea autocontrolului planșeului pelvi-perineal;
  • reeducarea mișcărilor respiratorii toracice și diafragmatice, exersând astfel respirațiile pentru travaliu.

Pentru înscriere este nevoie de o adeverință de la medic care să confirme că starea de sănătate vă permite efectuarea exercițiilor de gimnastică prenatală.

Veți fi sub îndrumarea specialistului nostru Ramona Chitescu - kinetoterapeut, specialist terapie Vojta și intructor gimnastică prenatală

Vino și tu! Completează formularul de programare online și te vom contacta în cel mai scurt timp, pentru a stabili detaliile programării.