Afecțiunile sistemului nervos și ale aparatului locomotor necesită un tratament complex, pe durată lungă de timp. Pentru  rezultate optime și în timp util, este necesar să fie luate măsuri terapeutice cât mai devreme .

 Terapia Vojta reprezintă o metodă valoroasă de diagnostic precoce și tratament, având la bază evaluarea clinică a dezvoltării neuro-motorii a copilului:

 Prin terapia Vojta tulburările de mișcare pot fi tratate cu rezultate optime încă de la naștere.

 Principiul terapiei îl constituie locomoția reflexă – rostogolirea și târârea reflexă – pe baza unor stimuli preciși și din posturi bine definite ale corpului, pot fi declanșate modelele de mișcare înnăscute. Se creează astfel o nouă cale în interiorul rețelelor  nervoase  blocate între creier și măduvă.

De ce este bine să se înceapă terapia de la vârste cât mai mici?  Deoarece sistemul nervos la sugari este în formare iar mișcările patologice nu sunt încă fixate.

 Indicații ale terapiei Vojta:

kinetoterapeuții Vojta din clinica Fiziomed, Constantin Anelia și Dănilă Ramona, au inițiat cu suflet proiectul "Împreună pentru o copilărie fericită!" și, cu dedicare și profesionalism continuă să evalueze și să trateze problemele micuților.