Terapia prin băi galvanice este bazată pe curentul electric exercitat asupra membrelor. Băile galvanice reprezintă o procedură de electroterapie care este folosită în medicina recuperatorie şi fizică, pentru a trata afecţiunile fizice şi durerile persistente. Acest procedeu are ca agent terapeutic curentul electric continuu la o tensiune de 50-60 de volţi, de intensitate nu foarte ridicată. 

Unda de curent este aplicată cu ajutorul unor electrozi de carbon ce sunt scufundaţi în cuve cu apă. Cel aflat sub tratament, pacientul, trebuie să introducă membrele inferioare sau superioare în respectivele cuve cu apă şi trebuie să le menţină timp de până la 20 de minute. Acest tip de tratament fiziopat este folosit cu preponderenţă pentru îndepărtarea durerii de origine musculară sau nervoasă, în cazul insuficienţei venoase cronice, a atrofiilor musculare după perioade prelungite de imobilizare sau pentru tratarea unor afecţiuni reumatice.

Baia galvanică asociază efectele curentului galvanic și efectele benefice ale apei calde.
Baia galvanică este utilizată în tratarea unor afecțiuni ale aparatului locomotor: disfuncții ale articulațiilor/încheieturilor mici ale membrelor, mialgii, artroze, afecțiuni reumatice, tendinite, cât și afecțiuni ale sistemului nervos: nevralgii și nevrite de sciatic, plex brahial, trigemen, intercostale; pareze, paralizii (de membre), afecțiuni ale aparatului cardiovascular: tulburări de circulație periferică, afecțiuni dermatologice: acnee, cicatrici cheloide, eczema. 

Detalii şi programări: 0749 922 271