Forma de tratament prin ultrasunete este parte din modalitatea de abordare a fizioterapiei la FizioMED Suceava. Vibraţiile absorbite de organism au şi ele un rol extrem de important în tratarea diverselor afecţiuni. Cu efectele sale analgezice, miorelaxante, metabolice se indică tratarea cu ultrasunete pentru: 

Afecţiuni post traumatice în cazul fracturilor, hematoamelor, entorselor şi aşa mai departe. Acţiunea ultrasunetelor accelerează ritmul de vindecare, consolidând fractura şi refacerea osoasă în medie cu 50% mai repede şi mai eficient faţă de alte forme de tratament. 

În cazul reumatismului cronic, cu stadii III sau chiar IV, pentru stadii avansate ale spondilartropatiei, reumatism abarticular, cronic degenerativ de asemenea. 

În cazul nevralgiilor şi nevritelor, cu implicaţie la nivel de distrofie musculară. 

La nivel de ţesut moale, acţiunea ultrasunetelor îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, reducând din inflamaţia locală. Utilizată de asemenea pentru ecografie şi examen Doppler, terapia ultrasunetelor este modalitatea eficientă şi ideală pentru tratament. Singurele contraindicaţii se referă la starea pacientului la momentul începerii acestei sesiuni.