CE ESTE OSTEOPATIA?

Osteopatia este parte a medicinii alternative, care subliniaza reajustarile manuale si manipularea fizica a tesuturilor musculare si a oaselor. Numele sau isi are originea in limba greaca, unde „osteon” inseamna os iar „pathos” inseamna suferinta. Primul specialist care a practicat si a pus bazele acestei practici este doctorul Andrew Taylor Still, in anul 1892, in timpul razboiului civil american. Viziunea lui Andrew in ceea ce priveste osteopatia a fost sprijinita de ideea ca starea naturala a corpului tinde spre sanatate si ca acesta este capabil de a lupta in mod inerent cu orice amenitare care dauneaza organismului uman.

BENEFICIILE OSTEOPATIEI

Osteopatia are la baza principiul “miscarea este viata”, caci organismul uman este construit in a face diverse activitati fizice pentru a nu isi pierde mobilitatea si pentru a mentine  atat tonusul muscular la un nivel ridicat, cat si sanatatea articulatiilor. In urma unei sedinte de osteopadie, pacientul ar trebui sa resimta o stare de bine deplina, eliberarea tensiunii spatelui, a gatului, sau a zonei vizate, disparitia totala sau partiala a durerii locale, somn linistit si odihnitor. Medicul osteopat isi foloseste mainile ca instrument de lucru pentru a evalua si a analiza atent zonele care trebuie tratate. Foarte important de stiut este ca aceasta manipularea a oaselor se face fara nicun fel de durere, medical osteopat cautand cu atentie si grija zonele sensibile, punand accentul in special pe coloana vertebrala. Organismul uman este complex si bine pregatit in cazul in care exista durere sau disfunctionalitate, iar acesta are tendinta de autovindecare. Medicul osteopat are rolul de a demara acest proces vindecator pentru organism, prin eliberarea tesuturilor leziunii osteopatice. Printre beneficiile ospteopatiei se numara si ameliorarea durerilor de cap, a nevralgiilor, corectarea posturii cauzate de sarcina sau statul la birou.

De asemnea, cum am mai precizat, osteopatia scoate in evidenta auto vindecarea, astfel ca, un medic osteopat poate recomanda anumite schimbari ale stilului de viata, adoptarea unui regim sau chiar anumite programe de excercitii fizice. Pe langa schimbarile fizice, aceasta vine si cu imbunatatiri disciplinare recomandate atent de un specialist. In momentul in care ati decis sa adoptati un stil de viata nou, mai curat si supravegheat atent, veti deprinde si anumite tehnici de corectare a posturii, de respiratie si ridicarea corecta a obiectelor grele cu picioarele, care duc in mod cert la reducerea stresului si la mentinerea corpului in stare cat mai apta si sanatoasa.

Sunt studii care arata ca un tratament osteopatic poate reduce apnea de somn la sugarii cu varsta sub 4 luni, insa inca sunt necesare studii suplimentare pentru a intari acest lucru.

Nenumaratele beneficii ale osteopatiei si rezultatele care apar pe termen lung sunt motivate de disciplina si rutina, sa spunem asa, cat si dedicarea pacientului intru obtinerea rezultatului dorit. Este o tehnica care ajuta organismul atunci cand acesta are nevoie de un imbold, ca toate mecanismele acestuia sa fie dinou active si sa functioneze la standardele normale. Corpul omenesc este un sistem complex, activ, cu capacitati nemaipomenite, care, cateodata, ne da semne ca ceva este neregula. Aici intervine aceasta tehnica de „reasezare”, de corectare si chiar vindecare.

Fiind o practica raspandita si populara, cu beneficii reale pentru problemele de sanatate, clinica noastra dispune de specilisti in osteopatie, dedicati si profesionisti.

Prevenirea este oricand mai buna decat tratarea. Avem aceasta posibilitate, de a preveni fara medicamente sau durere, adoptand un stil de viata activ si sanatos, consultand un medic osteopat pentru a ne indruma catre cea mai buna alegere pentru corpul nostru. Adultii petrec in zilele noastre foarte mult timp la birou, sau in pozitii mai putin naturale si favorabile corpului uman, care duc in mod cert la disfunctionalitati, la durere pe termen lung, la posturi gresite, la aparitia stresului, la lipsa de somn si circulatia sangelui ingreunata. Osteopatia este solutia simpla, nedureroasa si accesibila. Fara a ne incarca organismul cu medicamente sau tratatemente anevoiase, aceasta pune corpul uman pe linia de funcționare normală, având efecte benefice de lungă durată. 

Osteopatia este o reală soluție, cu ajutorul căreia îți poți recăpăta mobilitatea și reduce durerea fără tratament medicamentos, dar și fără proceduri riscante sau invazive.

Cine te va ajuta să  reduci durerea și să îți recapeți mobilitatea? 

Specialistul nostru: Manolache Lucian Teodor -  Osteopat / Kinetoterapeut

Programează acum un consult la 0749 922 271