Electroterapia implică folosirea curentului electric pentru a trata diverse afecţiuni. O altă formă de tratament non-invaziv şi fără durere, contrar numelui şi a ceea ce implică, electroterapia foloseşte de fapt curentul perceput sub formă de pulsaţii ce nu dor şi nu creează un mare disconfort. 

Electroterapia ajută la vindecarea organismului, la recuperare medicală, cu menţiunea că durerea este minimalizată. Asta pentru că se blochează semnalele ce ajung la nervi. În egală măsură, în timpul acestei proceduri are loc o stimulare de eliberare a endorfinelor, ceea ce calmează în mod natural starea pacientului. 

Un alt beneficiu al folosirii acestei metode de tratament se referă la gimnastica musculară ce este şi ea implicită prin rolul excitomor al electroterapiei. Performanţa fizică este îmbunătăţită în cazul în care este necesar; cu un nivel de oxigen crescut la nivelul muşchilor, eliminarea acidului lactic este stimulat şi implicit se ajunge la refacere rapidă după un efort fizic considerabil. 

Pentru că nu prezintă efecte secundare este o terapie de recomandat.