Endocrinologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sistemului endocrin. Acest sistem este alcătuit din glande endocrine ce au rolul de a asigura buna funcționare a organismului prin secreția de hormoni. Bolile sistemului endocrin sunt cauzate de un dezechilibru al secreției hormonale.
Endocrinologia se ocupă cu diagnosticul, tratamentul şi monitorizarea următoarelor tulburări hormonale:

  • Fluctuațiile în greutate nelegate de aportul alimentar, dereglări menstruale, afecțiuni ale pielii, părului, unghiilor și tulburări ale stării de dispoziție sunt semne sugestive pentru bolile tiroidiene, care nu pot fi ignorate și care iți influențează calitatea vieții de zi cu zi în mod negativ.
  • Stare de intersexualitate/ambiguitate a organelor genitale, micropenis - disfuncţii ovariene/testiculare - tulburări ale metabolisimului fosfocalcic (hipocalcemie, hipercalcemie, osteoporoză juvenila, rahitism)
  • Disfuncţii ale glandei hipofize- sindroame genetice ( sdr Turner, sdr Klinefelter, sdr Prader Willi etc ).

Viața cotidiană a adultului este influențată în multe moduri pozitive, dar și negative, din nefericire. Activitățile psihologice sau comportamentale, somnul, digestia, starea de spirit, stresul, mișcarea și reproducerea sunt susținute de hormoni. Dacă întâmpini dificultăți în desfășurarea normală a acestora și nu știi cum să le gestionezi, adresează-te unui medic endocrinolog, pentru că sănătatea ta este strâns legată și de starea de spirit.

Pentru a programa un consult endocrinologic, accesează butonul de programare online, sau click aici, pentru a vedea pagina serviciului medical și medicii noștri specializați în Endocrinologie.