Ecografia mai este denumită și sonografie sau ultrasonografie și are la bază principiul undelor ultrasonore de înaltă frecvență. Este rezultatul dezvoltării tehnologiei sonarelor, încă din timpul celui de-al doilea război mondial, dezvoltându-se în timp datorită apariției calculatoarelor. Dispozitivul este pus în contact cu pielea pacientului și, cu ajutorul undelor ultrasonore, receptează ecourile transmise de către organele interne, precum: ficat, rinichi, splină, vezică urinară, ovare, inimă, uter sau prostată, pentru a construi o imagine a acestora (o sonagramă).

Ecografia de abdomen total este o metodă rapidă de obținere a imaginilor medicale, utilizată frecvent pentru observarea, studierea organelor corporale: ficat, rinichi, splină, vezică urinară, ovare, inimă, uter sau prostată sau ca tehnică de ghidaj în timpul unor intervenții chirurgicale. Permite vizualizarea organelor, a vaselor sangvine sau a țesuturilor, fără a fi necesare incizii. Nu folosește radiații, comparativ cu radiografia, care este o tehnică imagistică tradițională, și nu există expunere la radiații ionizante.

În prezent, ne putem bucura în cadrul centrului medical Fiziomed de aparatură performantă, pentru a observa îndeaproape eventualele probleme ale organelor noastre.

În centrul medical Fiziomed, încercăm să ținem pasul cu ce este nou și performant, fiind dotați cu aparatură modernă, de ultima generație, pentru a putea fi pe deplin pregătiți pentru pacienți și nevoile acestora întru stabilirea diagnosticului corect. Cea mai des folosită ecografie este ecografia abdominală, extrem de utilă în cazul durerilor abdominale, diferitelor afecțiuni ale ficatului sau calculilor renali.

Ecografiile disponibile în cadrul Centrului Medical Fiziomed:

Ecografie abdomen total:

Dr. Bondaru Bogdan - medic Specialist Medicină de Urgență

Competențe în:

  • Ecografie generală (ecografie abdominală totală)
  • Ecografie Doppler venos (membre superioare și membre inferioare)

Bucură-te de servicii de calitate, la preturi avantajoase! Acum, prețul pentru o ecografie abdominală totală este de doar 99 lei, preț redus de la 1̶2̶0̶ ̶l̶e̶i̶. Click aici pentru a vedea oferta!

Cardiologie:

Dr. Nicu Lovin - *competență: Ecocardiografie Doppler

Endocrinologie:

Dr. Alexandru Florescu  -  medic primar endocrinolog - *competență în: 

  • Ecografia glandă tiroidă (ecografie tiroidiană).

Ortopedie și Chirurgie Pediatrică

Dr. Mihai Codrin Galinescu - competență în:

  • Ultrasonografie generală
  • Ecografia aparatului locomotor
  • Ecografie abdominală și uro-genitală legată de patologia chirurgicală
  • Ecografie de șold

Cum ne pregătim înaintea unei examinări ecografice?

Fiind o metodă ne invazivă, nedureroasă, fără radiații, ecografia nu are contraindicații și este recomandabil să se facă periodic.

Înaintea unui examen ecografic nu este nevoie de pregătiri speciale, însă se recomandă consumarea lichidelor cu 12 ore înaintea unui examen ecografic.

Examinarea este făcută de un medic specializat în executarea ecografiei și interpretarea acesteia. Clinica noastră deține medici specializați în ecografie atât pentru adulți, cât și pentru cei mici, chiar și a nou- născuților.

Tehnologia zilelor noastre este un real ajutor în domeniul medical și nu numai. Alături de o echipă de profesioniști dedicați, aparatură medicală, ajutați de performanța și acuratețea ecografului, putem afla diagnosticul corect.