Cand vrem sa eliberam organismul de toxine sau cand dorim sa le oferim organelor interne un plus de energie alegem dieta bazata pe alimente care au puterea de a elimina si a curata ceea ce este nefolositor si ne ingreuneaza. Pe langa aceasta curatare interioara, exista metode care ajuta organismul din exterior, si anume drenajul limfatic. 

Drenajul limfatic consta in masarea usoara, cu presiune moderata, asupra ganglionilor limfatici. Ganglionii limfatici se gasesc in zona gatului, a sanilor, a abdomenului, in zona inghinala si in zona genunchilor. Limfa continuta de acesti ganglioni are rolul de a filtra toxinele si de a distruge bacteriile cu ajutorul globulelor albe, care se comporta asemeni unor paznici pusi pe treaba in orice moment. 

Masajul de drenaj limfatic este un remediu facil, care actioneaza din exterior avand efecte profunde. Acesta se efectueaza cu ajutorul unui aparat special pentru drenaj, modern si efficient prin simplul fapt ca actioneaza simultan pe mai multe zone ale corpului. 

La ce ajuta drenajul limfatic

Drenajul limfatic este benefic atat persoanelor cu diferite probleme, cat si persoanelor sanatoase. Daca sunteti o persoana sanatoasa, dar intampinati o raceala banala sau o stare de oboseala, acest remediu vine in ajutor in mod eficient si nedureros si va va ajuta sa va recuperati mai repede si mai usor. 

Orice actiune mecanica venita din exterior, precum masajul limfatic, accelereaza functiile interioare. Drenajul limfatic poate accelera volumul fluxului limfatic de 20 de ori, optimizand astfel abilitatea sistemului de a elimina toxinelele, reziduurile si intrusii la nivel celular. De asemenea, intareste sistemul imunitar, datorita stimularii ganglionilor limfatici, faciliteaza transportul acizilor grasi si al colesteroului, accelereaza curentul limfatic si mobilizeaza toxinele care blocheaza procesele fiziologice, intensifica schimburile nutritive si dinamizeaza circultia limfei in spatiile intercelulare. 

O sesiune de masaj de drenaj limfatic este recomandata si persoanelor care au probleme cu umflatul picioarelor din cauze, precum: statul in picioare indelungat, mersul pe jos pe distante lungi sau chiar dupa o zi de stat jos la birou. Masajul va fluidiza circulatia sangvina, eliberand picioarele de tensiune. 

Drenajul limfatic in tratamentul oncologic

Drenajul limfatic in cazul tratamentelor oncologice consta, de asemenea, într-o serie de manevre manuale, realizate de un fizioterapeut, conform percepției tactile, cu rolul de redirecționa limfa către alte stații ganglionare. In acest mod, blocajul va fi eliberat iar limfa va circula fără probleme in organism. Drenajul limfatic manual este urmat de o bandajare compresiva in trei straturi cu rolul de a îmbunătăți rezultatul dorit.

Functia estetica si medicala 

Masajul de drenaj limfatic are beneficii medicale, dar si estetice. Terapeutul care va afectua aceasta procedura este specilizat in acest tip de masaj si cunoaste procedurile si pasii care trebuie urmati pentru ca masajul sa fie eficient si pacientul sa fie in siguranta. 

Afecțiuni medicale ce pot fi ameliorate prin masajul de drenaj limfatic: 

Acumularea de lichid in articulația genunchiului - are rolul de a elimina lichidul si a elibera tensiunea acumulata

Recuperarea medicala după masectomie

Revenirea după sarcina

Circulație deficitara venoasa a picioarelor

Drenajul limfatic efectuat corect si eficient va avea efecte vizibile asupra pielii si asupra tenului. Doamnele se vor bucura cu siguranta, caci aspectul de coaja de portocala din zona coapselor si a picioarelor va disparea. De asemenea, trateaza vergeturile, elimina toxinele si este recomandat in ingrijirea post-operatorie si liposuctie. La nivelul tenului, prin stimularea circulatiei sangelui, ridurile se vor diminua si se va observa efectul de lifting natural. Tenul acneic se va ameliora iar celulele regenerate vor da aspect luminos fetei si pielea va fi mai hidratata. 

Bineinteles, se adreseaza si barbatilor deopotriva, caci si problemele acestora sunt similare cu ale femeilor. Statul la birou incordat, pentru un timp indelungat poate cauza dureri in zona picioarelor si anumite blocaje la nivelul ganglionilor. 

Pentru ca toate aceste beneficii sa fie la nivel optim, pacientul va trebui sa se hidrateze corespunzator si sa acorde o mare importanta alimentatiei. 

In ce cure poate fi folosit drenajul limfatic:

Drenajul limfatic este terapia ideala pentru detoxifiere, sanatate si stare de bine. Corpul tau iti va multumi pentru acest tratament „de rasfat”, de ce nu, si toate functiile acestuia se vor echilibra in urma acestui masaj gentil, in punctele importante si sensibile, menite sa elibereze tensiunea si durerea. Pentru ca functiile din interior sa functioneze optim, trebuie actionat din exterior. Armonia apare atunci cand cele doua functioneaza perfect. Drenajul limfatic este folosit pentru vindecare, tratare si slabire. Ganglionii limfatici sunt tinta principala a cestui tratament, caci prin masaj de drenare, acestia elibereaza blocajele din organism si refac permeabilitatea intregului circuit. Printre semnele de imbunatatire fizica care apar in urma sedintelor de masaj, si ca dovada ca terapia functioneaza, este si aspectul urinei, aceasta devenind mai concentrata si cu miros diferit.


In cadrul Centrului Medical FizioMED, vei gasi terapeut specilizat in masajul de drenaj limfatic, care va folosi atat aparatura moderna si eficienta, cat si masajul manual pentru atingerea obiectivelor pacientilor. Durata unei ședințe de masaj manual este de 50 minute, iar masajul de drenaj făcut cu aparatul durează 30 minute.