Program: L-V 8:00 - 20:00 S 9:00-14:00
Suna acum

Dr. Panait Paula

Medicina internă

Medic Primar Medicină Internă

Competență în Ultrasonografie Generală

Medicina internă este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul nechirurgical al bolilor adultului.

Aceasta acoperă o gamă largă de afecțiuni, ce vizează organele interne:  inima, plămânii, ficatul și tractul gastro-intestinal, rinichii și tractul urinar, creierul, coloana vertebrală, nervii, mușchii și articulațiile.

Desi există boli care afectează în mod specific organele la nivel individual, majoritatea acestora afectează mai multe organe interne sau intreg organismul, precum: hipertensiunea arteriala, arteroscleroza, diabetul, guta, dislipidemiile,  bolile de sistem (lupusul, vasculitele) sau cancerul.

Medicul internist este specialistul cu profil extins, în a cărui compentență intră diagnosticarea, tratarea, urmarirea si ghidarea pacientului, urmând, atunci când este necesar, recomandarea către alte specialități, întrucat acesta formează o echipă comună cu ceilalți medici.

Medicul internist furnizează pacientului și metode de prevenție a bolii contribuind astfel la promovarea sănătății prin adoptarea unui stil de viata echilibrat.